Kako svoji mački pokazati, da jo imate radi?

Ali veste, kako mački izkazati ljubezen na način, ki ga bo razumela?

Kako svoji mački pokazati, da jo imate radi? (foto: profimedia) profimedia
1. 3. 2023

1. Podarite ji posebno pozornost - to lahko vključuje preprosto crkljanje v naročju vsak večer ali to, da ji ponoči na postelji odstopite prostor in z njo delite eno izmed blazin.

2. Masaža - večina mačk obožuje masažo (sicer ne vse, vsaka ima svoja pravila), zato si kdaj pa kdaj vzemite čas za intenzivno božanje od glave pa vse do repa. Posebej bodite pozorni na mesta, ki jih ima najraje. To ne bo znižalo krvnega tlaka samo mački, ampak tudi vam.

3. Mačja komunikacija - naučite se razumeti, kaj vam vaša mačka sporoča s svojim vedenjem (npr. z mijavkanjem, položajem repa, ušesi). Mačka ve, da jo imate radi in prede, ko se ustrezno odzovete na njen jezik.

4. Nega - ne samo, da je krtačka dobro orodje za masažo celega telesa, temveč poskrbi tudi za čistost dlake in kože ter služi kot povezava med vami in vašo mačko.

5. Priboljški - ti so čudovit način, da svojim ljubljenčkom pokažete, da jih imate radi. Za priboljške najdite nekaj, kar se razlikuje od običajne hrane in slastno za mačji okus.

6. Mačja meta - to neškodljivo zelišče pozitivno vpliva na mnoge mačke. Če združite vonj mačje mete s posebno igračko, boste resnično povečali zabavo vašega ljubljenčka.

7. Igra - vsak ljubljenček ima svojo najljubšo dejavnost. Interaktivne igre krepijo vez med vami in mačko, krepijo zaupanje in jih razbremenijo.

8. Lajšanje stresa - veliko mačk lahko zaradi raznih sprememb v okolju doživlja precej stresa. Obogatitev prostora s predmeti, ki so stalnica in zanimivi za mačke (razna igrala, praskalniki, poličke za plezanje, tuneli... ) lahko pri tem izjemno pomagajo. 

Vir: thesprucepets.com