Če se prebujate sredi noči, je to pomemben signal telesa, ki vam sporoča naslednje

30. 10. 2023
Deli
Če se prebujate sredi noči, je to pomemben signal telesa, ki vam sporoča naslednje (foto: shuttersotck)
shuttersotck

Se prebujate sredi noči? To lahko pomeni, da vam vaše telo in podzavest pošiljata pomembno sporočilo.

Telo nam pogosto pošilja signale, ki jih prezremo ali ne znamo razbrati – ti signali pa lahko predstavljajo dragocen vpogled v naše psihično in fizično zdravje. 

Kakovost spanca je ključnega pomena za naše zdravje in raven energije, hkrati pa veliko število ljudi trpi za nespečnostjo ali pa se zbuja sredi noči. 

Na kitajskem glede tega obstaja posebna teorija Shen, ki pojasnjuje cikle našega spanja v povezavi z našimi mislimi, zavestjo in mentalnimi funkcijami.

Shen ali duhovni um omogoča našemu notranjemu bitju povezavo z zunanjim svetom in obratno. Po tej teoriji naj bi naš um in telo delovala v skladu z naravnim ritmom. Kadar je ta ritem moten zaradi raznih dejavnikov, naj bi se to kazalo v neugodnih stanjih in simptomih v našem fizičnem ali duševnem zdravju.

Po tej teoriji lahko prebujanje sredi noči nakazuje na to, da ste zelo zaskrbljeni zaradi določene situacije ali da nosite težko breme, ki vam jemlje energijo in vas vznemirja. Do vznemirjenja sredi noči lahko pride tudi zaradi energije pljuč in občutka žalosti, ki je povezan z njimi, saj želi na ta način vaša podzavest “komunicirati” z vami in vas na to opozoriti. Kitajska medicina pravi, da nam, če se zbujamo sredi noči, telo sporoča, da se moramo znebiti nakopičenega bremena.

Ura, ob kateri se prebujate, lahko razkriva še natančnejši vzrok:

Če se zbudite takoj po prvih sanjah, lahko to pomeni, da ste pod stresom ali se spopadati s simptomi tesnobe. Pri tem lahko pomagajo razne tehnike sproščanja...

Če se prebujate med 1. in 3. uro zjutraj, to lahko nakazuje na težka čustva, ki jih še niste predelali. Morda morate nekaj urediti v svojem življenju, kar vas globoko teži. Če se prebudite in ne morete nazaj zaspati, poskusite z dihalnimi vajami.

Zbujanje pred zoro, torej po 5. uri zjutraj, nakazuje, da napetost prihaja iz črevesja in želodca. To nakazuje na veliko čustveno breme, ki pritiska na vas in se ga morate osvoboditi. Pri tem vam lahko pomaga razbremenilni pogovor z osebo, ki ji zaupate.

Vir: Sensa RS

Preverite več tudi v članku: Kitajska telesna ura, ki razkriva, kdaj naj bi jedli, delali, počivali in se ljubili