Kaj pomeni, če sanajte o TEH živalih?

16. 3. 2022
Deli
Kaj pomeni, če sanajte o TEH živalih? (foto: profimedia)
profimedia

Se tudi vam v sanje pogosto prikrade kakšna žival? Preverite, kaj posamezna žival ponazarja. Seveda gre za splošne razlage. Samo vi pa lahko zase najbolje veste, kaj je vaša prava razlaga in kako deluje vaša podzavest. 

Bik

Biki v sanjah pogosto pomenijo, da ste razdvojeni oziroma v dvomih. Ponazarjajo lahko tudi potlačeno jezo in nerazrešene travme. V astrologiji pa bik simbolizira trdnost, stabilnost, varnost in trmo. 

Čebela

Nekatere kulture verjamejo, da čebele simbolizirajo srečo, povezujemo pa jih tudi s komunikacijo. Če so čebele v sanjah bile zdrave in vesele, je to znak, da ste na pravi poti in da so vaši odnosi zdravi. V kolikor so čebele mrtve ali brez energije, je to lahko znak, da nekdo od vaših bližnjih ni vreden zaupanja.

Gorila

Te živali so močne, a nepredvidljive. Gorila v sanjah lahko ponazarja nesporazum, ki vas je prizadel. Razrešite ga in se tako znebite bremena.

Kača

Pogosto kače v sanjah povezujemo s spolnostjo. Ponazarjajo kundalini energijo ali spolno življenje - če so mrzle in počasne to lahko pomeni, da vas vaše spolno življenje dolgočasi. Če so hitre in dinamične, lahko ponazarjajo povišan libido.

Več o tem, če sanjate kačo, si preberite tukaj. 

Konj

Več različnih razlag obstaja za pojav konjev v sanjah. V splošnem veljajo za dober znak in simbolizira svobodo. Če v sanjah jahate konja, se vam obeta napredovanje. Konj v sanjah je povezan s častjo, eleganco in hitrostjo. Sanjske podobe konj se nanašajo tudi na vzdržljivost in potrpežljivost.

Krokar

Te ptice lahko ponazarjajo nepredelano žalost, ki ste jo potlačili. Sporočajo vam, da si vzemite čas za žalovanje. 

Krt

Če se v vaših sanjah pojavi krt, to lahko pomeni, da imate v sebi potlačena čustva, s katerimi se nočete ali ne zmorete še soočiti.

Kuščar

Bodite previdni pri tem, komu zaupate svoje skrivnosti. Dobro opazujte, kdo so vaši pravi prijatelji in kdo ne.

Lev

Če sanjate leva, to lahko ponazarja laži. Morda sami v sebi držite veliko skrivnost, ki vas bremeni. Lev lahko ponazarja visok položaj, moč in avtoriteto, a tudi zavist. Je morda kdo ljubosumen na vaš uspeh?

Lisica

Vaši tekmeci morda uporabljajo umazane načine, da bi vas premagali. Ohranjajte pristnost in se ne spuščajte na njihovo raven. Morda ste v obdobju, kjer je potrebno hitro razmišljanje, prilagodljivosti, spretnost, zvitost in modrost.

Mačka

Te prikupne hišne ljubljenke ponazarjajo magijo in skrito moč. Povezujemo jih s čarovništvom. Mačke predstavljajo tudi neodvisnost, ki je bistvenega pomena za njihov značaj. Če sanjate mačke, to pomeni, da si želite biti bolj svobodni in morda neodvisni. Pomen sanj, v katerih se pojavlja mačka, je sicer pogojen z vašim resničnim odnosom do mačk. 

Medved

Medvedi simbolizirajo moč in varnost. Povezujemo jih z družino in močnimi materinskimi nagoni. Medved v sanjah vam lahko sporoča, da morate razrešiti nekaj iz otroštva ali pa v odnosu s svojim otrokom.

Miš

Ta žival ponazarja zunanji svet. Če sanjate miši, to lahko pomeni, da se nekdo vmešava v vaše življenje.

Mravlja

Mravlje v sanjah pogosto simbolizirajo službo. Če so zdrave, organizirane in delovne, je to lahko znak, da se vam obetajo pozitivne spremembe in dosežki. V kolikor mravlje v sanjah plezajo po vas, pomeni, da vas čakajo izzivi.

Opica

Nekdo od vaših bližnjih (morda tudi sami) se obnaša otročje ali nagajivo, ker vam želi otežiti neko nalogo. Bodite pozorni in ne pustite si, da vas vedenje drugih iztiri.

Osel

Osla povezujemo z ljubeznijo. V kolikor jahate osla, je to zelo dober znak, da se vam obetajo lepi trenutki na ljubezenskem področju, veselje in zabava. Če ste sanjali veliko oslov, vas lahko čaka velik uspeh. 

Pav

Če sanjate pava, je to znak, da bodite bolj samozavestni in da se lahko izpostavite. Pri tem pa bodite odprti tudi za druga mnenja.

Pes

Psi so simbol zvestobe, zaupanja in brezpogojne ljubezni. Če sanjate psa, je možno, da se vam obetajo dobri časi in zabavni trenutki z bližnjimi. V kolikor je pes v sanjah agresiven, pa je to lahko opozorilo, da ste čustevno nestabilni oz. imate v sebi nepotrebne strahove. 

Pijavka

Če sanjate pijavke, lahko to pomeni izpraznitev finančnih zalog, dobre volje ali energije. 

Podgana

Črne podgane naj bi ponazarjale skrito ljubosumje. Bele podgane v sanjah pa simbolizirajo dobre sile, ki vas v življenju varujejo.

Slon

Če se v vaših sanjah pojavi slon, je to dober znak. Ponazarjajo moč, da se soočite z vašimi čustvi in premagate vse ovire, ki vas čakajo.

Uši v sanjah lahko ponazarjajo, da se vam obetajo ovire, ki so sicer nadležne, a niso težavne. 

Zajec

Zajec ponazarja, da se vam obeta več odgovornosti, a v dobrem smislu. Morda napredovanje v službi ali širitev družine.

Zebra

Te živali so unikatne in posebne. Zebra v sanjah vas spodbuja, da krepite svojo kreativnost in edinstvenost.

Povzeto po learning-mind.com