RITUAL ob današnji polni luni, ki vam bo pomagal se duhovno očistiti

Za lepše preživeto polno luno si lahko pomagate z naslednjimi rituali, ki vam bodo pomagali, da zaključite tisto, kar mora biti končano, in da se soočite s tistim, kar morate opustiti. 

RITUAL ob današnji polni luni, ki vam bo pomagal se duhovno očistiti (foto: pexels) pexels
20. 10. 2021

Ob tokratni polni luni bodo lahko prišli na dan nekateri naši strahovi in bolečine iz preteklosti z namenom, da se jih enkrat za vselej znebimo.

Vzpostavite v sebi moč za premagovanje težav, ki čakajo na razrešitev in zaključek.

Morda bodo na dan privrele tudi solze – tega očiščenja se ne smemo bati, saj je blagodejno in zdravilno za našo dušo.

Potrebščine za ritual:

  • Pripomočki za čiščenje (dišeče palčke, žajbelj, palo santo …)
  • 3 sveče
  • 1-3 skodelice riža (ali fižola ali posušenih zelišč)
  • Pisalo in kos papirja
  • Vrč vode
  • Najljubše eterično olje
  • Kozarec pitne vode

Navodila:

1. 5 – 10 minut izvajajte raztezalne vaje. Lahkotni poskoki, jogijski položaji ali ples … karkoli vaše telo potrebuje, da se mišice sprostijo.

2. Ko čutite, da so vse mišice sproščene, zberite skupaj vse pripomočke. 3 sveče razporedite v obliki trikotnika, v sredino na postavite vrč z vodo.  Ostale potrebščine pustite ob strani. Prižgite sveče.

3. Vzemite očiščevalne pripomočke in si očistite avro. Ob tem lahko recitirate sledeče:

»S svetlobo in ljubeznijo čistim svojo energijo. Vso težo, ki je več ne potrebujem, predajam vesolju. Opuščam vse strahove in vso negativno energijo, ki mi preprečuje, da bi šel/šla naprej. Opuščam vso bolečino. Sem luč. Sem ljubezen. Sem očiščen/a. Sem luč. Sem ljubezen. Sem očiščen/a.«

Ko očistite svoje energetsko polje, nadaljujte še s čiščenjem prostora okrog sebe. 

»Ta prostor čistim s svetlobo in ljubeznijo. Tukaj vlada ljubezen. Tu je dovoljena le svetloba. Moj  prostor je očiščen. Moj prostor je čist. Moj prostor je varen in zaščiten. Hvala. Hvala. Hvala.«

4. Sedite poleg sveč. Lahko poslušate meditativno glasbo po svoji izbiri. Ta vam bo pomagala, da se še dodatno sprostite in se odprete življenjski energiji. 

5. Odprite oči in vzemite v roke riž. Pomislite na tisto, kar želite izpustiti. Na glas povejte, česa več ne potrebujete, riž pa držite v roki. Nato ga izpustite v vrč vode, ki stoji sredi sveč.

Riž deluje kot simbol za tisto, kar želite opustiti. Nadaljujte postopek, dokler ne porabite vsega riža. Ob tem ponavljajte:

»Spuščam ves strah in (tisto, kar vam preprečuje uspeh ali nadaljevanje vaše poti, na primer: »Prepričanje, da nisem dovolj dober/dobra, da nisem dovolj, da nisem vreden/vredna...«)…«

6. Vzemite pisalo in list papirja. Papir raztrgajte na tri kose. Na vsak kos napišite, kar si želite doseči ali kar želite opustiti. Lahko gre za iste stvari, ki ste jih omenjali, ko ste v vrč spuščali riž.

7. Ko ste vse zapisali, prepognite papirje. Prvega zažgite nad svečo številka 1. Vmes recite: »To opuščam. Hvala.« Goreč papir spustite v vrč z vodo.

Enako naredite z drugim papirčkom, ki ga zažgete nad svečo številka 2. Vmes recite: »Pripravljen/a sem na zaključek. Pripravljen/a sem na novo pot. Hvala.« Drug goreč papir vrzite v vrč z vodo. 

Vzemite še zadnji kos papirja in ga podržite nad svečo številka 3. Recite: »Ta krog je zaključen. Zdaj se lahko začne nova, svetla pot. Počutim se lahkotnejše. Hvala. Hvala. Hvala.« Še zadnji papirček vrzite v vrč z vodo.

Če se nočete igrati z ognjem, pa lahki stvari opuščate tudi v mislih ob pogledu na gorečo svečo.

8. Ko papir neha goreti, primite vrč in ga zavrtite v nasprotni smeri urinega kazalca. Vmes recitirajte:

»Čistim se. Opuščam. Spuščam vse, kar mora oditi. Moje življenje je lahkotno, moja luč je močna. Ne uklanjam se strahu. Vem, kaj je moja pot in veselim se potovanja. Vesolje me vodi na poti osebne rasti. Odprt/a sem za ljubezen. Odprt/a sem za vse, kar mi vesolje prinaša. Sem avtentičen/na, rad/a se imam in rad/a imam svoje življenje. Mati luna, hvala, ker me čistiš. Hvala za to luč. Sem, kar sem. Sem celovit/a in zaupam v tvojo moč.«

9. Kapljico svojega najljubšega eteričnega olja kapnite pod vrč. Olje bo dvignilo vibracijo vode v vrču in vsega, kar je v njem. Vzemite vrč in ga spet zavrtite, tokrat v smeri urinega kazalca. Vmes 10-krat globoko vdihnite in izdihnite.

10. Nekaj trenutkov posedite v tišini in pustite, da na dan priplavajo kakršnakoli čustva. Predajte se meditaciji po svoji izbiri, zapišite, če vam pade kaj na pamet v svoj dnevnik, ali pa vrzite svoje najljubše tarot karte.

11. Ko ste pripravljeni na zaključek rituala, upihnite sveče in vodo s pogorelimi listki papirja izpraznite na vrt. Če nimate vrta, vzemite ven papir in ga odvrzite v reciklažo, vodo pa zlijte v wc školjko. Če se le da, poskusite papir in vodo vrniti v zemljo.

12. Podržite kozarec s pitno vodo v rokah. 

»Ta voda čisti mojega duha in neguje mojo dušo. Ko jo pijem, se počutim prerojeno, ozdravljeno in prebujeno. Ko pijem to vodo, se moje telo, um in duša povežejo v eno.« Spijte kozarec vode.

Vir: Forever Conscious

Poglejte si še: