Še zadnji napotki pred mrkom: Celotno človeštvo je na preizkušnji

Poglejmo si še, kaj o luninem mrku pravi astrologinja Sonja Šmit. 

Še zadnji napotki pred mrkom: Celotno človeštvo je na preizkušnji (foto: pixabay) pixabay
28. 11. 2020

No, pa imamo še zadnji letošnji lunin mrk. Čez dobrih 14 dni pa še sončevega in potem zaključimo z mrki za to leto.

V ponedeljek imamo torej polno luno in lunin mrk v dvojčkih.

To je čas za razmislek, za pregled sebe in svojega življenja. Čeprav vas bo sonce v strelcu pozivalo na želje po potovanjih oz. premikanju, vas ta mrk poziva bolj na raziskovanje, na globlji vpogled svojih zmožnosti, na globji vpogled situacije, predno nekaj storiš in se odzoveš, predno izgovoriš, predno se premakneš ...

Dvojčkova luna vedno nekako kaže dve smeri. Ostati tukaj, a predrugačiti pristop oz. način delovanja. Druga smer pa je zapustiti obstoječe, narediti zaključek ter se pognati po občutku naprej s popolnoma novimi začetki in koraki. 

Kot sem že pisala, konkretnega kolektivnega odprtja ne vidim pred marcem, tudi če se vmes v decembru kaj sprosti, bo to delno - na kratko in to sigurno ne vse.

Dvojčkova luna nas vse skupaj uči, da ponastavimo čutenje, zaznave, ki jih imamo, da globje prisluhnemo intuiciji, da si naredimo jedi, ki jih telo čuti kot potrebo, da uporabljamo začimbe, ki jih začutimo, čaje, ki jih začutimo ... Vse to je del procesa tega mrka, ki nas vse skupaj uči, da pojdimo še globje s svojimi zaznavami. 

Najbolj bodo občutili ta mrk dvojčki, device, ribice in strelci. Največ učenja bodo imeli ti štirje znaki in podznaki. Seveda tudi vsi ostali, a bolj na lahkoten način. Še posebej vodnarji, levi, ovni in tehtnice (v znaku ali podznaku).

Raki, biki, škorpijoni in kozorogi pa so v obdobju počitka, ker so nekakšno preizkušnjo v večini že dali v kratkem čez in so bolj v obdobju razmisleka kam in kako naprej. 

Ker je vladar te lune in mrka - Merkur, se opazuj, opazuj reakcije in dogodke ter dejanja naslednje tri dni, ko Merkur dela lepe objeme s težkimi planeti.

Mogoče vas je v teh dneh vrglo v nek globji počitek fizičnega telesa pa tudi psihe, kot da bi telo iskalo popolni mir, tišino in regeneracijo. A ne samo telo, tudi srce, duša in možgani.

Nedelja z Jupitrom govori, da spodbudi sebe z novimi znanji, učenji, raziskovanji...

V ponedeljek pa s Saturnom govori in sporoča, da se vedno iz neke situacije nekaj o sebi naučimo, da "ruker" dogodkov ne pride kar tako za brezveze, ampak z namenom, da nekaj pri sebi ozavestiš, se naučiš nečesa novega, da uvidiš dejstva, ne samo površne informacije.

Ne glej samo eno zrno, poglej celotno škatlo, v kateri se zrna nahajajo. Ne razmišljaj samo kdaj boš nekaj posadil, ampak tudi kaj boš posadil. Ne glej samo v eno smer, poglej tudi širše. To je bistvo dobrih informacij, dobrega učenja, dobrih uvidov. Preberi kakšno knjigo več (Merkur), da dobiš širšo sliko... To je bistvo tega mrka. 

Celotno človeštvo je pred veliko preizkušnjo; ali ostati v ozkogledih prepričanjih, ali pa si drzniti in narediti nekaj izven dosedanjih meja uma.

Naprosite v tem času za uvide, kaj je za vas dobro in kaj ne, da se odstrani takoj seme od plevela.

Sonja Šmit

Poglejte si še: Lunin mrk prinaša največ drame tem 4 znamenjem

ali Prihaja LUNIN MRK, ki deluje kot izredno močna polna luna

ter Čas pred polno luno in mrkom: Bolj kot bomo neprilagodljivi, bolj nam bo težko

Preberite si tudi zapis: Raje imam nore ljudi, ki so pristni, kot tiste dolgočasno površinske...