Astro napoved: Druga polovica tedna prinaša globok mir in stabilnost

Preberite podrobno astro napoved za teden od 18. do 24. septembra.

Astro napoved: Druga polovica tedna prinaša globok mir in stabilnost (foto: shutterstock) shutterstock
18. 9. 2023

V teden se boste podali z energijo Sonca v znamenju device, ki počasi zaključuje svoj cikel obarvan z neverjetno produktivnostjo ter disciplino. Spomnili se boste na zadeve, ki so pomembne in se do sedaj morda še niste soočili z njimi. S počitkom v naravi, športom ali meditacijo lahko premostite notranje napetosti, ki bodo povezane z zahtevnim delom in preveč intenzivno željo po napredku. Pritegnila vas bo zdrava prehrana, kar lahko spretno izkoristite, če se že nekaj časa trudite, da bi spremenili navade. Telo se bo lažje očistilo strupov, zato se poskušajte upreti alkoholu in ostalim škodljivim dejavnikom. 

Na področju kariere in denarja lahko pride do notranjih napetosti, saj bodo od vas še posebej v začetku tedna zahtevali več, kot boste morda sposobni narediti. Ukvarjali se boste sami s sabo, predvsem s svojimi možnostmi za razvoj. Napake in spodrsljaje drugih boste težko sprejemali, zato se vam lahko zgodi, da boste ob neprimernem trenutku izrazili nezadovoljstvo. Še vedno boste bolj odgovorni in analitično usmerjeni, kar vam lahko pomaga, da boste pozorni tudi na malenkosti. 

Sonce prehaja v soboto ob 6.50 uri v znamenje tehtnice, zato se bodo napetosti začele zmanjševati. Mir in skladnost vas vodita v povezovanje, opazovanje lepote in pomiritev duše, ki se bo zlila s prijetno energijo znamenja. V ospredje se pomikajo poštenost, milina in prijetni komplimenti. Odnosi bodo obogateni z globljim pomenom in čutnimi vibracijami. Mostovi, ki jih boste gradili, bodo stabilni. 

VPLIV MERKURJA

Merkur v znamenju device vas bo vodil v takšni smeri, kot si jo boste ustvarjali s svojimi miselnimi procesi. Ideje, način obdelave informacij in način komuniciranja z drugimi vas naj ne skrbijo. S pomočjo ostrega uma bo način delovanja bolj natančen ter analitičen.

Naredili boste vse, da se prebijete skozi nered in se povzpnete do točke uspeha. V tem času postaja moč za analizo informacij veliko močnejša, kar vas usmerja, da svoje misli sporočate na čim bolj jasen način. Namesto da bi se ujeli v past zamrznjenih idej, boste močno osredotočeni na podrobnosti in koristne informacije, zaradi česar se lahko hitreje pomaknete kakšno stopničko naprej. Smotrno se bo prepustiti disciplini in načrtovanju. 

VPLIV VENERE 

Venera se nahaja v znamenju leva, zato se boste lažje sprostili ter se osvobodili občutka krivde in postorili vse, kar je potrebno, da se obrnejo zadeve, ki vas motijo, v pravo smer. Da si napolnite baterije in razmislite o tem, kako v bodoče usmerjati svoje poti, da boste prišli do želelnega cilja, boste potrebovali tudi užitek in počitek. Sedaj je pravi čas, da se soočite z omejitvami, ki jih prinaša vsakodnevno življenje. Spremenite jedilnik in dodajte več zelenjavnih obrokov, kupite si nov čevlje, pojdite k frizerju, skratka poskrbite, da boste zadovoljni.

VPLIV LUNE ZA VSAK DAN

Luna se bo v ponedeljek nahajala v znamenju škorpijona, zato pozabite na nežnost in romantiko in se pripravite na pogumna dejanja ter strast. Marsikaj bo zaradi močnih vibracij bolj nemirno in nervozno, bolj intenzivne bodo tudi vaše sanje. Privlačile vas bodo nevsakdanje aktivnosti in doživetja povezana s spolnostjo. Če ne boste opaženi ali pohvaljeni, se lahko prebudi ljubosumje. Pred vami je dan, poln raznih manjših nesoglasij in čustvenih dvobojev. 

Energije škorpijona vas bodo tudi v torek vodile v poglobljeno razmišljanje in v smer, ki bo iskala stik s preteklostjo. Pazite, saj vam pretirano poglabljanje prinaša kup zmedenih misli in negativnih občutkov. Napeta energija, ki lahko izbruhne se bo prebujala, če vam nekaj ne bo uspelo. Nekateri boste izbrali umik v svoj svet, ki pa ne prinaša konkretnih rezultatov ampak le premostitev misli in težav.

V sredo dopoldne boste še zaznavali vibracije škorpijona, ki se bodo dotikale predvsem osebnega področja. V ljubezni boste težko napredovali, se pogovarjali in soočali, saj boste sumničavi ter nesigurni vase. Popoldne se bo vse skupaj razblinilo, saj prihaja optimističen vpliv lune v strelcu. Območje udobja bo zajemalo hitro, smiselno in raznoliko delovanje doma in v služni. Na svoji hitri poti boste osvetlili izgubljene sanje in skušali na vseh področjih napredovati na čim lažji način.

V četrtek, ko se bo luna nahajala v strelcu, boste bolj kot običajno filozofirali in razmišljali v širši smeri. Zaznali boste razna skrita opozorila, s katerimi boste lažje prišli do tiste točke, ki vas mika že nekaj časa. Obdani z raznimi dogodivščinami, ki bodo popestrile delovanje in vas popeljale v notranje zadovoljstvo boste sami s sabo zadovoljni.  Zaradi razširitev in odprtega uma je čas več kot ugoden za učenje. Varujte pa se bliskovitih odločitev in nerodnih korakov. 

V petek poleg energije strelca nastopi prvi krajec zato bo motivacije in vztrajnosti dovolj, tudi če vas čakajo težji opravki. Majhne laži vas lahko v hipu spravijo v raztresen in neugoden položaj, pričakovano bo popolnoma iskreno delovanje. Z zaupanjem v življenje boste tvegali na podlagi nagona. Delovali boste optimistično, z dodelanim občutkom za sledenje najbolj pomembni poti, vendar le do poznega večera, ko luna prehaja v kozoroga.

V soboto pričakujte zaradi lune v kozorogu resen dan, s pomankanjem optimizma in sproščenosti. Razmišljali boste o tem, kako bi lahko svoje znanje in izkušnje uporabili v resničnih situacijah. Uživali boste v stabilnosti in urejeni realnosti, kar vas bo motiviralo k temu, da svoj čas porabite na smiseln način. Učinkovito boste pretehtali dejstva in dokaze in nato naredili načrt. Prihaja tudi močan občutek odgovornosti do lastnih vrednot, načel in ciljev. 

V nedeljo, ko bo poleg energije lune v kozorogu prisotna konjunkcija med Luno in Saturnom, pričakujte povečan čut za dolžnost, odgovornost in željo po doslednih korakih. Samokontrola bo zablokirala izražanje, težave se vam bodo dozdevale večje, kot v resnici so. Razne tihe slutnje na področju čustev vas lahko prestrašijo. Na področju zdravja so nakazane prebavne težave, prav tako vas lahko doletita glavobol ali zobobol.

Tekst: Horoskop.si

Preberite še:

 

Borut Pahor je v tokratni epizodi Mastercard® podcasta navdiha gostil prostovoljnega gasilca Sandija Zajca: