Kakšna je zveza s KOZOROGOM?

16. 4. 2020
Deli
Kakšna je zveza s KOZOROGOM? (foto: Unsplash.com)
Unsplash.com

Nekaj o tem, kako je biti v zvezi s kozorogom.

Če vas privlačijo nagajive šale in predanost delu, je kozorog pravi za vas 

Kozorog je zemeljsko znamenje, ki vas bo pritegnilo s svojim temačnim smislom za humor, polnim sarkazma, ironije in inteligence. Ljudje, rojeni v znamenju kozoroga, vas bodo očarali s svojo iskrenostjo in resnobnostjo – nato pa vas bodo prijetno presenetili, ko bodo s šalo razbili težko ozračje, ki so ga verjetno ustvarili sami. So izjemno ambiciozni in večkrat označeni kot materialisti - a slednje izvira iz njihove globoke potrebe po stabilnosti, varnosti in tem, da poskbijo tako zase kot za svoje bližnje. 

Kam odpeljati kozoroga na zmenek?

Ko izbirate kraj za zmenek, ne izberajte prevelikih presenečenj ali nove restavracije, saj kozorogom vlada Saturn, planet strukture in starodavnosti, zato raje izberite restavracijo ali bar v starem delu mesta ali mesto z dolgo zgodovino, na primer park ali muzej. Če pogovor nanese na delo, mu povejte zgodbo o tem, kako ste prevzeli kak velik ali težaven projekt. Kozoroga boste namreč najhitreje očarali tako, da mu pokažete, da ste predani delu in da lahko prenesete pritisk (tako kot on).

Kaj morate vedeti, preden greste na zmenek?

Bodite pripravljeni, saj kozorog flirta na nenavaden način. Če ste mu všeč, je velika verjetnost, da bo proti koncu zmenka začel stresati šale. Kontrast med njihovim otročjim humorjem in tem, da vse jemljejo zelo resno, vas bo morda presenetil. Toda s tem, da vas pripravi do smeha, vam v resnici sporoča, da vas želi osrečiti in da mu pomenite več kot samo še eno poznanstvo. 

Sicer pa kozorog ni tip človeka, ki bi se zaljubil v hipu. Raje pričnejo s prijateljstvom, iz katerega razvijajo odnos počasi naprej. 

Kozorog je resen, toda ne v postelji

Čeprav so kozorogi najbolj znani po tem, da trdo delajo, so si prislužili tudi sloves nenavadnežev. Vlada jim Saturn, ki je večinoma poznan kot strog in resen planet, toda že stari Rimljani so ga praznovali tudi s festivali, na katerih so odpadla vsa pravila. Med festivalom Saturnalia niso delali, moralne zapovedi so bile bolj blage in ljudje so imeli svobodo, da govorijo in počnejo, kar želijo. Podobno tudi kozorogi svoje trdo delo uravnotežijo z igro, in medtem ko imajo radi v življenju pravila, jih v postelji radi kršijo. Spolnost je eno izmed redkih področjih, kjer se kozorogi popolnoma sprostijo in ne sledijo nobenim pravilom.

S kozorogom boste ves čas osebni rastli

Če se odločite za dolgotrajno zvezo s kozorogom, mu pomagajte pri domačih opravilih, tudi če še ne živite skupaj, saj to izjemno cenijo. Poslušajte ga, ko se jezi nad službo, in se pridružite njegovemu nenavadnemu smislu za humor, s pomočjo katerega se sprosti. Predvsem pa uživajte v tem, da boste skupaj celo življenje osebno rastla in napredovala! Le redkokatera stvar je bolj izjemna kot zavedanje, da vas ima rad in podpira zanesljiv kozorog.

Povzeto po Vice, Kaja Regula

Poglejte si še: