Napoved za ta teden: Čustveno boste bolj optimistični!

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 14. do 20. 12. 2020.

Napoved za ta teden: Čustveno boste bolj optimistični! (foto: profimedia) profimedia
14. 12. 2020

V tednu pred vami, ko bo marsikaj že praznično obarvano, se boste s svežo energijo podali v nova doživetja, saj vas spremlja Sonce v znamenju strelca. V ponedeljek boste sicer zaradi Sončevega mrka zaznavali težino in nemir, nato se bo vse skupaj v torek že nekoliko sprostilo. Strast in željo po neodvisnosti, ki jo prinaša energija strelca, boste znali uporabiti v svoj prid. Ambiciozni boste, pogumni in predvsem direktni, zato vam lahko, če ne boste premišljeni, tudi hitro spodleti. Vendar padci tokrat ne bodo tako zelo boleči, saj vam bo na pomoč priskočil optimizem.

Bolj občutljivi bodo odnosi z družinskimi člani, ki ne želijo izražati svojih iskrenih čustev. Težko boste priznali, da morda nimate popolnoma prav. V miselnih procesih boste gradili nove poti in vizije. Energije, ki vas bodo obdajale, bodo prijetne, čustveno boste precej bolj optimistični kot v preteklem obdobju.  Vzemite si čas za usmeritev vase, z namenom, da se počasi naravnate na nove energije in nove začetke.

Manj se boste obremenjevali z nepomembnimi zadevami, zato bo ostalo več časa za prijetne reči. Prenehali boste iskati razloge drugje in prišli boste do zaključkov, da morate določene zadeve sami čim prej obrniti v pozitivno smer, če se želite usmeriti k večjemu zadovoljstvu. V kolikor se vam pojavi kakšna zdravstvena tegoba, jo boste znali premostiti. 

Merkur v znamenju strelca bo površen, vendar navdihujoč mojster, ki vam bo pokazal pravo, svetlejšo pot. Priklopite se na njegove optimistične energije, saj se nato v nedeljo zavihti v znamenje kozoroga, kjer ne dovoli delovati spontano, brez trdega dela in odrekanja.

Venera, ki v torek zaključuje povezavo s škorpijonom, in potuje naprej v znamenju strelca, bo poskrbela, da bodo ljubezenski odnosi obarvani z razgibanim dogajanjem. Počasi se umikajo velike strasti, globina, želje po močni povezanosti in pripadnosti, prihajajo pa navdušenje, spontanost in malenkost bolj površinski odnosi. Na prvo mesto boste postavljali svobodo. Občutljivi boste na kakršne koli omejitve, saj si boste želeli rasti in se razvijati. Venera je v tej poziciji kljubovalna, zato boste na trenutke zbadljivi, vendar še vedno bolj lahkotni. Z veseljem boste filozofirali v nedogled in z navdihnjenimi mislimi raziskovali svet idej. 

Občutili boste impulziven vpliv Marsa v znamenju ovna, ki bo za večino prava rešilna bilka. Prvi korak v vseh kočljivih situacijah bo s tem vplivom ukrepanje. Hitri izbruhi, ki se bodo pojavljali, se bodo polegli in vaša jeza, tudi če bo prisotna, ne bo trajala dolgo. Med razmislekom, kaj storiti naprej, se ne boste ustavljali, da bi preveč razmišljali, ampak se boste raje podali v akcijo. Spontanost bo zanimiva prednost, ki vodi k boljšemu počutju. Uživali boste v izzivih, tudi če bodo le ti nepredvidljivi.

Tedenska napoved

V ponedeljek prihaja energija strelca, vendar jo bo vase posrkal Sončev mrk, ki ne dovoli strelčeve spontanosti in pretirane navdušenosti, ampak zahteva več budnosti in prilagajanja. Za težja opravila ne boste najbolj navdušeni, saj vam bodo po glavi hodile številne nepomembne zadeve, ki vas bodo bremenile. Nastopita lahko utrujenost in nekoliko slabše počutje.

Preberite še: Ko pride SONČEV MRK, mirujte

V torek, ko se vas bo dotaknila energija lune v znamenju kozoroga, prehajate v bolj resno in hkrati stabilno obdobje, obarvano z raznimi bolj trdimi podvigi. Občutljivost se bo premaknila na področje čustev, kjer za dolge pogovore ne boste najbolj zainteresirani, po drugi strani pa boste v notranjosti hrepeneli po bližini. Zastavljali si boste konkretne cilje, obveznosti in odgovornosti, morda preveč na obremenilen način. Kljub praznični noti se boste poskušali dolgoročno organizirati, pozornost bo še posebej močno usmerjena na status, ponos in čast. 

V sredo se vas bo dotaknila konjunkcija med Luno in Plutonom. Prisotne bodo številne prepreke na čustvenem področju in v družinskih odnosih. Med sabo se bodo prepletali posesivnost, hrepenenje in strast. Pretirana občutljivost ega vas bo vodila k fanatičnem stremljenje k cilju, kar pa lahko doseže nasprotni učinek in zamegli resnične želje.

V četrtek ob 7.27 uri preide luna v znamenje vodnarja. Čeprav boste zadovoljni s stabilnostjo in udobjem, si boste želeli kakšne prijetne spremembe. Predvsem vas bo motilo, če morate delati nekaj, kar vam ni pisano na kožo, zato boste ves čas iskali alternativne možnosti. Konjunkcija med Luno in Saturnom bo dodala resnost in varčnost. Čut za dolžnost in odgovornost vas vodita v to, da opravite vse, kar je potrebno. Nervoza in nejasen občutek krivde naj vas ne posrkata vase. 

Petek bo zanimiv dan, saj bo energija lune v zračnem znamenju poskrbela, da boste težke misli in obveznosti odvrgli čez ramo in se prepustili lepšim rečem. Ljubezen bo svobodna, vendar čudovita. Znali se boste odzvati na vsak impulz in rešiti tisto, kar je pomembno za skupno dobro. 

V soboto ob 13.38 uri se luna pomakne v znamenje rib, zato lahko v negativnem smislu pričakujete nezbranost in neodločnost. Počitek in nekaj decembrskega razvedrila prinašata dobro razpoloženje, le tako se boste lažje uravnovesili. Všeč vam bo laskanje, saj močno hrepenite po nežnosti v domačem okolju.

Nedelja bo romantično obarvan dan, saj boste sproščeni, zato se prepustite nežnim dotikom ljubljene osebe.  Ustrezale vam bodo sladke dobrote ter nežne besede. Dan bo odličen tudi za umetniško udejstvovanje, zato se vsi kreativci lahko podate v ustvarjanje.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: