Napoved za ta teden: Saturn in Venera vstopata v retrogradno gibanje

Tedenska astro napoved Sensa astro kluba za obdobje od 11. do 17. 5. 2020.

Napoved za ta teden: Saturn in Venera vstopata v retrogradno gibanje (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
10. 5. 2020

Splošna napoved

Sonce v znamenju bika vas bo v tem tednu povabilo, da upočasnite svoj ritem in se notranje stabilizirate. Praktično moč zemeljskega elementa boste lahko odlično usmerili v vsakdanje življenje. Energija tedna vas bo obogatila z lepoto, obiljem in čutnostjo. Prebujena čutila vas vodijo k temu, da boste znali še bolj uživati in okušati. Stvari lahko postanejo veliko bolj ljubke, lene in hkrati tudi udobne. Razveselite svoje čute in se presenetite. To je čas, da vzpostavite zdrave meje in pretrgate, kar se vam ne zdi v redu. Zavedajte se, da ste lahko v tem tednu brez pravega razloga trmasti, srečali boste tudi jezne izbruhe, zato naredite več v smeri, da boste bolj prilagodljivi.

Zadovoljni boste z medsebojnimi odnosi, ki se v tem tednu lahko prevesijo v globino. Znali boste poiskati pravo smer in se naučiti biti bolj potrpežljivi, kar vam lahko koristi tudi dolgoročno.

Če se vam zdi, da vas vleče v nešteto različnih smeri, ali da ste malo bolj površni kot običajno, obstaja velika možnost, da čutite vpliv Merkurja, ki v ponedeljek preide v znamenje dvojčkov. Odprte teme, kot so filozofija, smisel življenja in načrti za prihodnost, lahko postanejo za vas manj pomembni. Morda boste razočarani in jezni na vse tiste, ki vas ne podpirajo na pravi način.

V sredo se bo Venera začela gibati retrogradno, stvari, ki jih imate radi, prihajajo na površje, da jih lahko ponovno ocenite. Razne situacije lahko prinesejo ogromno življenjskih spoznanj. Če niste bili iskreni, se lahko sedaj skrivnosti hitro razkrijejo. Ta vpliv nosi s sabo srčnost, željo po umetnosti in finančno neskladje. 

Ker Mars v sredo preide v znamenje rib, se boste več pritoževali nad svojimi težavami, vendar se boste kljub temu raje ukvarjali s težavami drugih ljudi. Nekatere tehnike pomirjanja so lahko v tem času, ko boste bolj zasanjani, hkrati pa notranje nemirni, odlična rešitev za lepši teden. Z veseljem se boste spoprijeli z intelektualnimi izzivi.

Saturn bo v tem tednu pričel s svojim retrogradnim gibanjem, zato se pripravite na obdobje, v katerem bo potrebno na osebnem področju zavihati rokave in se bolj poglobiti vase. 

Tedenska napoved

V ponedeljek boste izjemno poslovno usmerjeni, vodila vas bo energija lune v znamenju kozoroga. Ta vpliv vas vodi v ohladitev čustev in s tem tudi odnosov. Iskali boste napake in težave, namesto da bi se vsemu, kar se dogaja, prepustili. Samokontrola in previdnost bosta ves čas v vaši bližini. Ljubosumje in posesivnost bo zelo težko nadzirati, zato se lahko pojavi tudi kakšen besedni zaplet. Ker boste v notranjosti bolj trdi, se glasnim razpravam tokrat raje izognite.

Torek bo nenavaden dan, za nekatere najlepši, za druge najbolj nervozen. Lažje vam bo popoldne, ko se luna pomakne v znamenje vodnarja in prinaša več prijetnih korakov in želje po novosti. V ljubezenskih odnosih boste prijetno razpoloženi in pripravljeni na pogovore, tudi tiste delikatne. Boj za premoč na čustvenem področju in v odnosih prinaša konjunkcija med Luno in Plutonom, zato se tisti, ki trenutno niste najbolj zadovoljni, skušajte zadržati. Prepletali se bodo posesivnost, hrepenenje in strast. 

V sredo bo luna v zračnem vodnarju spodbudila prijetne vibracije in vam ponudila več priložnosti. Čeprav bodo na plano stopila čustva, boste kljub temu dovolj odločni, da sprejmete določene zadeve ter da se nekoliko bolj usmerite k napredku v prihodnosti.

Zadnji krajec bo tisti, ki bo zaslužen za večje premike in akcijo na vseh področji. Ne boste več čakali in upali, ampak se boste z optimizmom zagnali v boljše rešitve. Zdrav duh v zdravem telesu bo vsekakor vaše glavno vodilo, ki vas bo držalo pokonci.

V petek preide luna v znamenje rib, zato ne bodite presenečeni, če boste imeli manj energije kot običajno. Lažje se boste znašli, če se boste zadev lotili počasi in predvsem bolj premišljeno. Posebej previdni morate biti v prometu. Zasanjani in občutljivi se boste težko zbrali, vaše delovanje bo malce oslabljeno, zato bo težek dan za stvari materialne narave. 

V soboto prihaja konjunkcija med Luno in Neptunom, ki prinaša močne in predvsem s težjimi temami obarvane sanje. Sposobni se boste poglobiti, si vzeti čas zase in se resnično posvetiti svojim notranjim vzgibom. Umetnost, glasba in prijetno vzdušje vas bodo navdihnili s svojo energijo. Zelo dojemljivi boste tudi za razne alternativne zadeve. Če vas čaka pospravljanje ali čiščenje, se boste z veseljem posvetili tudi kakšnim drobnim detajlom in si s tem polepšali dan.

V nedeljo popoldne se luna pomakne v znamenje ovna, zato boste pozitivno naravnani, neobremenjeni in predvsem zelo stabilni. Ker vam bodo besede hitro uhajale z jezika, je smotrno najprej razmisliti, šele nato spregovoriti. Ogromno fizične in psihične energije se bo kopičilo v vas, zato bi jo bilo smotrno sprostiti s športnimi dejavnostmi.

Pripravil: Horoskop.si

Preberite še: