Modra soba z Majo Megla: psihoterapevt Bogdan Polajner o odvisnostih, vzrokih in posledicah

Pogovor o odvisnostih, o vzrokih, posledicah in izhodih ter o rušilni moči nezaceljenih travm, ran in bolečin otroštva. 

Modra soba z Majo Megla: psihoterapevt Bogdan Polajner o odvisnostih, vzrokih in posledicah (foto: sensa) sensa
26. 10. 2022

Ko nastopi hlepenje (po sladkem, alkoholu, nikotinu, seksu, omami, idr.) pristanemo v začaranem krogu odvisnosti. Zakaj imamo v Sloveniji toliko težav z zasvojenostjo z alkoholom? Kaj sploh je zasvojenost? Zakaj potrebujemo z zunanjimi blažilci (hrana, alkohol, droge, seks, nakupovanje, igre na srečo, idr.) anestezirati svoja neprijetna čustva? Zakaj se vračamo k škodljivemu vedenju in navadi ter kako ju prekiniti?

Pogovor lahko poslušate tudi v avdio obliki: 

Dr. Bogdan Polajner (1964) je rojen v Mariboru. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je diplomiral, magistriral in doktoriral iz psiholoških znanosti. Ob delu je opravil več izobraževanj v tujini, med drugim šestletno izobraževanje iz bonding psihoterapije v CEIS v Rimu.

Delal je na Inštitutu za varovanje zdravja (sedaj NIJZ) in na Inštitut Antona Trstenjaka. Bil je strokovni vodja programa Projekt Človek za zasvojene z drogami in njihove družine ter direktor Inštituta za zasvojenosti. Delal je kot predstojnik na Centru za poklicno rehabilitacijo na Inštitutu Soča in bil koordinator dodiplomskega študija iz biopsihologije in podiplomskega študija iz psihologije na Univerzi na Primorskem. Sedaj je direktor Združenja bonding psihoterapevtov Slovenije in supervizor terapevtom. Kot psihoterapevt deluje v Kopru in v Ljubljani. Posveča se osebam s čustvenimi in odnosnimi motnjami ter zasvojencem. V prostem času se že 30 let ukvarja z meditacijo. Je ljubiteljski slikar in tudi rekreativni športnik.

Tik pred izidom je njegova knjiga z naslovom 100 metod za celostno terapijo zasvojenosti.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Vabljeni tudi k poslušanju preteklih pogovorov: